Nog even geduld…

Ik weet het. Ik had beloofd een aantal posts te schrijven over Azure API Management. En dat komt er ook aan. Maar… Er kwam iets tussen. Iets wat de boel vertraagd. Behoorlijk vertraagd

Ik geloof in het leren door lezen. Maar: lezen op zich is niet genoeg. Ik denk echt dat je leert door te doen. Ik spreek uit ervaring: heel vaak zit ik te luisteren naar een spreker of lees ik een goed artikel over een techniek die me interessant lijkt, en ik denk het allemaal te snappen. Tot ik zelf achter de PC ga zitten en ontdek dat ik toch wat info mis, veel vergeten ben of blijkbaar halverwege het verhaal in slaap ben gevallen zodat ik overzicht kwijt ben.

Dus ik probeer zo veel mogelijk voorbeelden te geven in mijn posts waarmee je zelf aan de gang kunt gaan. Dit is iets wat ik al jaren doe, maar ik heb een tijd geleden besloten dit voortaan altijd te doen. Ik publiceer niets wat je niet zelf na kunt doen. Ik sta hier niet alleen in: mijn keuze om dit te doen is bevestigd door de blogs van mijn goede vriend Joost van Schaik: al zijn blogs zijn zo geschreven dat je het zelf kunt nabouwen (en hij levert alle code er bij ook…)

Kink in de kabel

Dus ik was druk bezig met mijn sample code voor API Management. Maar daarvoor moet je wat APIs hebben. Die had ik al beschreven in mijn vorige reeks over Azure Durable Functions dus die kon ik wel beschrijven. Alleen: ik wilde meer aspecten van APIM laten zien dan dat voorbeeld me toestond. Ik wilde schrijven over security, segmentatie in producten, audiences en nog veel meer. Mijn voorbeeld van Durable Functions is daar niet echt geschikt voor.

Dus ik begon een nieuwe sample te maken. Eentje die simpel is, begrijpelijk maar die me wel in staat stelt om APIM goed uit te leggen. En voor ik het wist was ik bezig met een heel mooi klein voorbeeld van Micro Services te schrijven.

Micro Services zijn een geweldige manier om je applicatie te ontwerpen. Een onderdeel daarvan is je services beschikbaar te stellen door middel van APIM. Maar APIM is maar een kleiner onderdeel van het verhaal.

Een ingeving

En dat bracht me op het volgende idee. Waarom schrijf ik niet een heel boek over het bouwen van Micro Services in de praktijk met Azure? En dan niet als boek maar als reeks posts.. Iedere paragraaf van het boek is een blogpost, die je achter elkaar kunt lezen maar je kunt ook hoofdstukken (reeksen posts) los lezen om te begrijpen hoe of wat.

En dat is precies wat ik nu aan het doen ben. Hoofdstuk 1 “Setting the scene” is al behoorlijk ver gevorderd, dus de eerste posts komen gauw.

Ik ga het publiceren in volgorde van schrijven, met als gevolg dat ik er later wel achter zal gaan komen dat ik toch iets moet veranderen. Nou ja, dat moet dan maar. Het editen en redigeren zal ik dan ook in real time doen zodat jullie mee kunnen lezen hoe het schrijven van een boek in zijn werk gaat.

En wat gaat me dat kosten?

Nog een voordeel voor jullie: dit boek is gratis… En ja, ik ben van plan om als alle posts er staan er een echt boek van te maken. eBook is gratis, papieren versie kost iets meer…

Dus: nog even geduld. Ze komen er aan!

Gepubliceerd door Dennis Vroegop

Passionate Azure Cloud Solutions Architect. I am a enthusiastic guitar player (though not as good at it as I'd like to be) and in my daytime job I teach software developers to be better at their job. Married to my wonderful wife Diana with whom I try to raise our daughter Emma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: